A Kiscsikó csoport napjai...Szeptember




Szeptember 3.-án megkezdődött a 2012/13 -as nevelési év a Csikó csoportban. Mivel a beszoktatási idő zökkenőmentes volt, bele is vágtunk a munkába. Ellátogattunk a közeli Gerje patakhoz, ahol megfigyeltük az állatokat, növényeket, beszélgettünk a fák szerepéről a levegőtisztításban, "kincseket" gyűjtögettünk és jól éreztük magunkat.



A gyűjtött kincsekből elkészítettük a saját erdőnket.





 Lovagolni mentünk a közeli Csillo lovardába, ahol megnéztük és meg is etettük az állatokat, szénát-szalmát hordtunk az istállóba, lovas kocsiztunk és nagyon kellemesen töltöttük a napot.



A kicsik már teljesen beilleszkedtek.



 Tenyérlenyomattal készítettünk pillangót és katicabogarat. Nagyon élvezték a gyerekek.




Szalagos pálcát készítettünk és megnéztük, hogy a levegő hogy mozgatja a szalagokat. Mesterségesen is előállítottunk légmozgást, melyhez hajszárítót használtunk.

 Még a tavalyi nevelési évben a csoport részt vett egy rajzversenyen. Ezen a kiállításon vettünk részt és átvettük a jutalmat.


 Sokat beszélgettünk az őszről, az öltözködésről, időjárásról, termésekről, gyümölcsökről.
Festettünk levelet, gyümölcsöket...



 Megemlékeztünk az Állatok Világnapjáról is. Minden csoportszoba ajtaján egy utasítás várt minket, amelyben leírták a feladatot. Nagy lelkesedéssel estünk neki a munkának. Volt ahol puzzle-t kellett kirakni, volt ahol az állatokat kellett az élőhelyükre helyezni, volt ahol "cinege táncot" kellett táncolni.

































0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése