A Kiscsikó csoport napjai....FebruárFebruár a farsang hónapja amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek A mulatságra mi így készültünk.A "buli" napján a csoportban gyülekeztünk.


Amikor mindannyian összegyűltünk, kezdődött az evés, ivás, mulatozás.


 A délelőtt folyamán mindenki átment a legnagyobb terembe, ahol Edina óvónéni köszöntötte az egybegyűlteket, majd a csoportjával egy régi hagyományokat idéző műsort adtak elő.


 A műsor után minden csoport elmondta a versét, bemutatta a jelmezét.


Befejezésül mindenki táncolt, jól érezte magát.Ellátogatott hozzánk a Gézengúz együttes és színvonalas énekkel, mesével, tánccal tették szebbé a napunkat. A gyerekek legnagyobb örömére mindenkit bevontak a műsorukba.A "mulatozás" után a madarakkal kezdtünk foglalkozni. Képeket, könyveket nézegettünk és a madarakról, a madarak védelméről beszélgettünk. Feladatlapon összekötöttük a pontokat és egy madáretetőt kaptunk, amit kiszíneztünk. Két "madarazás" között hangos csörgéssel felvonultunk, majd elégettük a kiszebabát és elzavartuk a hideget. Ajándékba kaptunk egy madáretetőt, amit étolajjal bepácoltunk, majd kitettük a párkányra és megtöltöttük eleséggel.

 Madarakat színeztünk és beragasztottuk őket az etetőbe, amit szintén kiszíneztünk.


Gyakoroltuk egy kicsit a tű használatát.


Megismerkedtünk a télen fogyasztható gyümölcsökkel. Először megszagoltuk, tapintottuk, megbeszéltük a tulajdonságaikat, majd közösen gyümölcssalátát készítettünk belőlük.


 A beszélgetés után játszottunk egy kicsit. Mindenki csukott szem mellett kapott valamilyen gyümölcsdarabot és ki kellett találnia milyen gyümölcsöt ízlelt. Amikor kitalálta, az adott gyümölcsről kellett mondania egy olyan jellemzőt, ami még nem hangzott el. Alapos biztonsági megbeszélés után hozzákezdtünk a saláta készítéshez.


 A kész salátát poharakba tettük és elfogyasztottuk.


A gyümölcsöket elkészítettük mozaikragasztással, festéssel is, majd gyümölcskosarat készítettünk belőlük.Pillanatképek

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése