A Kiscsikó csoport napjai...március

A gyönyörű időben hamar elkezdett változni a természet. Először az óvoda virágoskertjében néztük meg a kibújó virágokat, majd elsétáltunk a Gerje patakhoz. Megsimogattuk a zsenge füvet, megnéztük az ibolyákat és megbeszéltük, hogy milyen változásokat látunk most az őszi sétánk óta. Kihasználtuk a gyönyörű napsütést és tornáztunk egy jót a friss levegőn.


A legnagyobb élményt a dombról legurulás jelentette.

 


 Természetes volt, hogy mi is festettünk napocskát....miközben a Süss fel nap c. dalt énekeltük.


 Hóvirágot ragasztottunk....


...festettünk Egy egész héten át készültünk a nemzeti ünnepünkre.Képeskönyv segítségével megismerkedtünk a régi katonaruhákkal, majd igyekeztünk valósághűre kiszínezni a mintákat.

 Megérkeztek hozzánk a Csipetcsapat csoport huszárai és egy meghívót adtak át. Elmondták, hogy ha teljesítjük a feladatokat, akkor mi is Márciusi Ifjak lehetünk. Hozzá is kezdtünk a feladat elvégzéséhez. Közös erővel elkészült a kokárda.

 Egyénileg is készítettünk kokárdát.


Kivágott huszárokat színeztünk és felállítottuk a csapatunkat.


 A szorgos kis kezek nagyon dolgoztak. A lányok pártát, a fiúk csákót díszítettek.


 Harci díszben gyakoroltuk a menetelést, hogy megfeleljünk a feltételeknek. Mivel minden feladatot teljesítettünk, megkaptuk a menetlevelet.Óvónéniből gonosz mostoha lettem és összekevertem a búzát, kukoricát, zabot, borsót, babot. A gyerekek átváltoztak Hamupipőkékké és szétválogatták. A válogatás után elkészítettük a csíráztató edényeket és beletettük a magokat.

 Földbe is helyeztünk magvakat. Mindenki egy műanyag pohárba olyan magot tett, amilyet akart. A későbbi feladat az volt, hogy otthon gondozzák, ápolgassák a növényüket és miután elkezd hajtani, hozzák be megmutatni.


 Ültetés után a gyerekek meghallgatták a Borsószem hercegkisasszony c. mesét és hozzá láttak a hercegek, hercegkisasszonyok "gyártásához". Színeztek, vagdostak, ragasztottak, míg végül elkészültek a bábok.

 
A bábokat aranyosan bevonták a játékba is.Csináltunk egy Fű fejet  és lestük minden nap, hogy mikor nő ki a "haja".


Legnagyobb örömünkre elkezdtek csírázni a magocskák és napról napra szebb lett.


 Egy kis mozgás senkinek sem árt...

 Pillanatképek

Egy okos és leleményes megoldás az autók összekapcsolására.
 

Születésnapot, névnapot köszöntöttünk.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése