A Kiscsikó csoport napjai....Március

Már nagyon várjuk a tavaszt. Bár szépen süt a nap, de még  télikabátban és sapkában indultunk útnak, hogy felfedezzük a tavasz első hírnökeit. Láttunk barkát, megnéztük, hogy a levelek alatt már bújik az ibolya bár még nem virágzik. Megfigyeltük a zöldellő füvet és a kipattanó rügyecskéket. Hallgattuk a madarak csicsergését és örömmel tapasztaltuk, hogy ÉBREDEZIK a természet.


Miután alaposan szemügyre vettük a barkát, megtapintottuk bársonyos virágát, le is festettük.


Aranyeső ágat tettünk a vízbe és minden nap lestük, hogy mikor nyílik ki. Megbeszéltük, hogy bent miért virágzik hamarabb, mint kint. Aranyesőt ragasztottunkHóvirágot festettünk


Ibolyát festettünk.Beszélgettünk a tavaszi eső szerepéről. A beszélgetés után zöldellő füvet, rügyező fát, virágokat és esőt rajzoltunk. Készültünk a víz világnapjára. Dugóból kígyót, békát csináltunk.


 A folyosón megrendezett kiállításon először is kérdésekre kellett válaszolnunk......majd elhelyeztük a megfelelő helyre a vitorlást, a kígyót és a békát.


 Elkészítettük a vízcsepp nyakláncot.
 Bár az időjárás a hónap végére kicsit megviccelt bennünket a hóval, azért mi nagy lelkesedéssel ragasztottuk a virágzó tavaszi fákat.


Nyuszikészítéssel vártuk a húsvétot. Pillanatképek játék közben


A gyerekek legnagyobb örömére meglátogattuk a játszóteret.
0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése