A Kiscsikó csoport napjai... ÁprilisBeszélgettünk a Húsvéti Ünnepről. Mindenki elmondta, hogy kinél hogy zajlott az ünnep. Rátértünk arra is, hogy a fiúk milyen közlekedési eszközzel mentek locsolkodni.


 Séta közben gyakoroltuk a gyalogos közlekedés szabályait és figyeltük a közlekedési eszközöket.

Különböző dobozokból autót, vonatot, repülőt készítettünk.Tavasz van, elkezdődtek a kerti munkák. Mi megismerkedtünk az árvácskával, majd el is ültettük őket.


 Annyira tavaszi hangulatunk volt, hogy miután megfigyeltük néhány virág jellemzőit és alaposan átbeszéltük azokat, PET palack segítségével virágzó fákat festettünk....


.....nárciszt festettünk...


...tulipánt festettünk.


A tavaszi virágok után a zöldségekkel ismerkedtünk.

 Megtapintottuk, megszagoltuk, elmondtuk a tulajdonságait...


 ...majd salátát készítettünk belőle. A nagyok késsel felvágták a retket, hagymát, paprikát, a kicsik pedig tépkedték a saláta levelet.. Mielőtt a levet a salátánkra öntöttük volna, játszottunk egyet. Ezt a játékot a gyümölcsöknél már játszottuk, így a gyerekek már automatikusan nyitották a szájukat és becsukták a szemüket. Meg kellett nevezniük a szájukba tett zöldséget.

A játék után végre elkészült a salátánk!!A zöldségek hulladékát a komposztálóba tettük és megbeszéltük, hogy miért is van erre szükség. Mindenki kívánsága szerint választhatott kivágott zöldségformát, amit aztán kifestett. A gyerekek képeket gyűjtöttek férfiakról, fiúkról, nőkről, lányokról. A képeket nézegetve és külön csoportokba válogatva megbeszéltük, hogy  mi a különbség a nő-lány és a férfi-fiú között.


 Rátértünk egy kicsit a családra is. Volt aki fényképet hozott be és ügyesen megnevezte a családtagokat a titulusuk szerint (apa, anya, testvér, nagypapa, nagymama) és elmondta kinek mi a szerepe a családban.


A nagyobbak lerajzolták a családtagjaikat.

 Lovagoltunk
Névnapot köszöntöttünk 


Pillanatképek játék közben0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése